De routes gaan over verharde en onverharde paden/wegen in en om Venray.
De routes gaan over verharde en onverharde paden/wegen in en om Venray. Foto: eigen foto

Routes voor jong en oud

Venray | Van vrijdag 3 t/m zondag 5 juni 2022 is het weer tijd voor hét wandelevenement van VenrayDe routecommissie van het Meerdaags Wandelevenement Venray heeft weer haar uiterste best gedaan om mooie routes uit te zetten. De routes gaan over verharde en onverharde paden/wegen. Per dag heb je keuze uit zes afstanden en op zondag is er ook de mogelijkheid om deel te nemen aan de 5 kilometer lange tocht én de gezinswandeltocht.


Dit jaar gaan wij andere pijlen gebruiken zodat het voor iedereen nog gemakkelijker wordt de route te wandelen zonder routebeschrijving. Als Meerdaags Wandelevenement Venray nemen we onze verantwoordelijkheid als het gaat om duurzaamheid en de zorgen om het milieu.


Een massaal geprinte routebeschrijving past niet meer in het huidige tijdsbeeld. Wereldwijd is er een tekort aan papier en daarmee stijgen de papierkosten. Dus vanuit kostenoverweging is het logisch om de papieren versie van de routes niet meer te gaan printen.


Onze routecommissie zorgt ervoor dat de routes optimaal zijn gepijld. Heb je toch behoefte aan een geprinte versie dan zijn de routes vanaf week 22 op onze site in Word-formaat te downloaden en kun je deze zelf printen.


De routes worden in deze week ook in GPX-formaat beschikbaar gesteld. Ben je niet van het lange wandelen? Op zondag 5 juni kun je ook gezellig 5 km wandelen! Deze afstand is een prima optie voor de beginnende wandelaar, voor gezinnen, ouderen of schoolklassen.


Het is voor de jeugd van Venray een prima voorbereiding op de avondvierdaagse van Venray die op 9 juni start. Voor gezinnen bestaat er de mogelijkheid om in te schrijven via een gezinskaart. Op deze gezinskaart kunnen 2 t/m maximaal 6 personen worden ingeschreven. Deze gezinskaart kost 10 euro.


Alle routes starten en eindigen op het Schouwburgplein in Venray.