Quinty Weijs (rechts) scoorde zondag twee treffers.
Quinty Weijs (rechts) scoorde zondag twee treffers. Foto: Henk Lammen
fotoalbum

Koploper te sterk voor SVOC’01

Sport Castenray Korfbal Oirlo Sport Wanssum Fotoalbums

In de overgangsklasse korfbal verloor SVOC’01/SV United zondagmiddag nipt van koploper Odio: 6-7. Na een 2-4 ruststand voor de gasten kwam SVOC’01/SV United in de tweede helft goed terug, kreeg kansen op minimaal een gelijkspel, maar moest in de slotfase toch buigen.

Binnen tien minuten nam Odio een 0-2 voorsprong en maakte daarmee zijn status als belangrijkste titelkandidaat waar. Via Maud Zanders uit een vrije bal bracht de thuisploeg na een kleine twintig minuten spelen de spanning weer terug. De gasten schakelden vervolgens een tandje bij en liepen nu met twee treffers op rij uit naar een 1-4 voorsprong. In de slotminuten van de eerste helft bepaalde Sofie de Mulder met een fraai afstandsschot de ruststand op 2-4.

SVOC’01/SV United rook bloed en zette de dadendrang meteen in de tweede helft om met een prachtig afstandsschot van Quinty Weijs. De doelpunten bleven vervolgens schaars. Aan beide zijden werden kansen gecreëerd, maar de afwerking liet te wensen over. Tot grote ergernis van de Odio-coac..