Wietplantage Meerlo opgerold

Wietplantage Meerlo opgerold

Meerlo | Interventieteam ACT! heeft dinsdag samen met politie en handhaving twee controles gehouden in Horst aan de Maas. Er werd onder meer gecontroleerd aan de Monseigneur Jenneskensstraat in Meerlo. 


Tijdens deze controle werden hennepplanten en twee grote zakken met gedroogde henneptoppen gevonden. Er is een persoon aangehouden. Alle goederen zijn in beslag genomen. Daarnaast constateerde het interventieteam ook gasfraude op dit adres. Enexis gaat hier verder mee aan de slag. De gemeente bekijkt de mogelijkheid tot het sluiten van het perceel op basis van het Damoclesbeleid.

Onder regie van het ACT! Interventieteam zijn er regelmatig controles bij panden en locaties. Dit gebeurt als er een sterk vermoeden is van misstanden of dat er aanwijzingen zijn dat een bedrijf niet voldoet aan wet- en regelgeving. Het team kijkt naar zaken als brandveiligheid, illegale bewoning, vergunningen en de inschrijving van medewerkers in de Basisregistratie Personen (BRP). 

Ook komt het interventieteam in actie bij signalen die kunnen duiden op ondermijnende criminaliteit, oftewel vermenging van boven- en onderwereld.