Aanhoudingen in politieonderzoek

Aanhoudingen in politieonderzoek

Venray | Tijdens een actiedag werden dinsdagochtend in alle vroegte zeven mannen aangehouden die verdachte zijn in een onderzoek naar diefstallen van landbouwvoertuigen. Op verschillende locaties in Oost-Brabant en Limburg vinden dinsdag doorzoekingen plaats. De verdachten werden tijdens een actie aangehouden waarbij op negen locaties in Sint-Anthonis, Someren, Venray, Uden, Lomm en Wanroij invallen werden verricht. Zij variëren in de leeftijd van 27 tot en met 58 jaar en zijn ook woonachtig in genoemde gemeenten.


Op deze locaties worden ook doorzoekingen verricht onder leiding van de rechter-commissaris en de officier van justitie. Naast politie en OM zijn dinsdag ook douane en dienst specialistische operaties van de landelijke eenheid betrokken. Er worden speciale speurhonden in gezet die op zoek gaan naar grote geldbedragen. 

Met tussenpozen heeft de recherche in Helmond het onderzoek zo'n 1,5 jaar gedraaid. "We waren er op gebrand om deze groepering aan te pakken. Niet alleen in onze regio, maar verspreidt door bijna heel Nederland werden op grote schaal zitgrasmaaiers, gereedschap en sproei installaties weg gehaald bij mensen thuis. Vaak werd er eerst bij de mensen aangebeld en als ze dan thuis waren, werd de vraag gesteld of ze oud ijzer hadden. Was men niet thuis dan werden de spullen zonder pardon weggehaald. We kregen zicht op meerdere verdachten woonachting in onze regio en hebben uiteindelijk met verschillende partners naar deze actie toe gewerkt”, aldus de teamleider van het onderzoek.