Geen nieuwe belijning Geurtsstraat 

Geen nieuwe belijning Geurtsstraat 

Maashees | De belijning op de weg op de Mgr. Geurtsstraat in Maashees wordt niet teruggebracht naar de oorspronkelijke belijning. Dat antwoordt wethouder David Sölez (Team Lokaal) op vragen van raadslid Johan Hermanussen van Liberaal Land van Cuijk. Die had het college vragen gesteld over de veiligheid op de weg tussen Maashees en Venray.


Was het Maashese raadslid eerder niet te spreken over de aanpassing van de straat van een tachtigkilometer- naar een zestigkilometerweg, onlangs stelde hij het Land van Cuijkse college vragen over de wegbelijning die volgens hem voor gevaarlijke verkeerssituaties zorgt. Het weghalen van de middenlijnen heeft er naar de mening van Hermanussen toe geleid dat de verbindingsweg tussen de kern van Maashees en Venray tot aan de A73 gevaarlijker is geworden.
Het is volgens hem wachten op ongelukken.


De Mgr. Geurtsstraat is vorig jaar gereconstrueerd en voorzien van een nieuwe slijtlaag. Ook is de belijning vervangen. De middenstreep is weggehaald en aan de zijkant van de weg is een stippellijn aangebracht om de weg optisch smaller te laten lijken.


Maar de gemeente Land van Cuijk gaat geen andere lijnen op de weg aanbrengen, wel krijgt het asfalt een verse toplaag, meldt Sölez. De markering is volgens de wethouder aangepast overeenkomstig de landelijke richtlijnen ‘en vergelijkbaar met bijvoorbeeld de weg tussen Rijkevoort en Boxmeer, die overigens nog wat drukker is'.