Afbeelding
Foto: Persfoto

Ingangen Raayland gebarricadeerd

Ingangen Raayland gebarricadeerd

Venray | De ingang van het Raayland College was woensdagmorgen, met toestemming van de directie, in alle vroegte geblokkeerd door de examenkandidaten van het vmbo van dit jaar. Alleen de C-poort en de loopbrug bleven open, de rest van de toegangspaden tot het middelbareschoolgebouw zat potdicht. 


Examenleerling Daan Loonen vertrok woensdagochtend met enkele jaarlingen in alle vroegte naar het Raayland College om de boel te barricaderen. "We zijn om 04.45 uur al vertrokken richting het Raayland College. We hadden meerdere kiepkarren volgeladen met hout om de ingangen te blokkeren. De ingangen waren rond de middag nog steeds geblokkeerd. We wilden extra vroeg vertrekken om zo min mogelijk mensen tegen te komen. Dat geeft toch een kick. We wilden de school op deze manier bedanken voor de vier mooie jaren."


Loonen heeft met natuurkunde zijn eerste eindexamen al achter de rug. De komende week staan de eindexamens Engels, Nederlands en wiskunde nog op het programma. "Daar maak ik me geen zorgen om. Volgend jaar ga ik naar Cuijk om mechatronica te doen. Dat is denk ik wel een opleiding die bij mij past."