Afbeelding
Foto:

Buutacademie viert elfjarig bestaan

Venray | De Buutacademie viert haar elfjarig bestaan. Wat is de Buutacademie eigenlijk? Dit is een dertiental buuttereedners die wekelijks samenkomen vanaf juni tot aan carnaval om samen te werken aan buuts en duoacts. In 2011 is deze groep ontstaan om de zittingsavonden/ bonte avonden in de regio te versterken. De Buutacademie heeft als thuishonk Roelanzia in Ysselsteyn en telt buuttereedners uit diverse dorpen van de gemeente Venray en zelfs van over de grens in Brabant. 


Dit zijn Willem Rongen (Maashees) Frank Steeghs (Oirlo), Luc Geurts (Veulen), Lizanne Arts en Helga Cornelissen (Oostrum), Misja Nabben en Karlo Rongen (Leunen), Bert Janssen en Theo Nellen (Heide), Hai Vogels, Jan Peijnenborg, Koen van Soest en Luc Janssen (Ysselsteyn). De twee professoren die de Buutacademie hebben opgericht, komen beiden uit Ysselsteyn: Henk Stevens en Wim Lemmens. De academie leverde  inmiddels meerdere finalisten voor de Limburgse Buuttekampioenschappen en twee keer zelfs de kampioen van Limburg. Finaleplaatsen waren er voor Jan Pijnenborg (2017 en 2020), Theo Nellen (2018 en 2020 kampioen), Helga Cornelissen (2019 en 2022 kampioen) en Luc Janssen (2022). "Dit jaar bestaan we elf jaar en gaan we met een voorstelling de schouwburg in op zaterdag 18 juni en zondag 19 juni 2022", meldt Luc Janssen. "Test je lachspieren bij de humoristische voorstelling Buutte de lijntjes met de hoogtepunten van de afgelopen elf jaar Buutacademie en nog veel meer nieuws. Deze voorstelling zal muzikaal ondersteund worden door John@Wim.TL en Loss."

Zaterdag 18 en zondag 19 juni voorstelling Buutte de lijntjes


Kaarten zijn te bestellen via de website van Schouwburg Venray. De voorstelling op zondag 19 juni is toegevoegd vanwege de grote belangstelling, maar voor zaterdag 18 juni zijn er ook nog gewoon kaarten te verkrijgen zolang de voorraad strekt.

Een drankje in de pauze is inbegrepen in de entreeprijs.


Foto: Helga Cornelissen als vrouwelijke trucker in de ton.