Afbeelding
Foto: eigen foto

Emma clubkampioen Red Stars

Venray | Emma van der Zanden eiste afgelopen weekend de clubtitel van tafeltennisvereniging Red Stars voor zich op. In een goede finale tegen Ronald Bogaard wist Emma geschiedenis te schrijven door als eerste dame clubkampioen van Red Stars te worden.


In de Venrayse tafeltennishal werd in het enkel- en dubbelspel bij de senioren gestreden om de clubtitels. In twee poules van zes koppels plaatsten de duo's Tom Thijssen/Emma van der Zanden en Maurice Achten/Pepijn Engels zich voor de eindstrijd. Achten/Engels trokken uiteindelijk aan het langste einde. In het enkelspel werden wedstrijdspelers en recreanten verdeeld over vier poules. Uiteindelijk plaatsten zich de nummers een en twee van de poules voor de A-ronde en de nummers drie en vier voor de B-ronde. De B-finale werd gewonnen door Rico Baars die te sterk was voor Pepijn Engels. In de A-ronde wonnen Ronald Bogaard (tegen Frank van der Vleuten) en Emma van der Zanden (tegen Desmond Janssen) de halve finales. De finale, een clash tussen ervaring en jeugdig elan, was met haar directe en snelle spel een prooi voor Emma van der Zanden. Ronald Bogaard werd vanwege zijn 50-jarig lidmaatschap gehuldigd met een clubspeld. Tevens werd hij benoemd tot lid van verdienste omdat hij al meer dan veertig jaar uitkomt voor Red Stars 1.


Op zaterdag 14 en zondag 15 mei mei spelen negen jeugdleden van Red Stars (vijf keer B-licenties en vier keer A-licenties) in Groesbeek tijdens de Nederlandse jeugdkampioenschappen.

Op de foto Emma van der Zanden geflankeerd door vanaf links Ronald Bogaard, Frank van der Vleuten en Desmond Janssen.