Wandeling vier seizoenen IVN

Wandeling vier seizoenen IVN

Venray | IVN Geijsteren-Venray houdt op zondag 15 mei de vierseizoenenwandelingen in het Zwartwater. De wandeling start om 10.00 uur bij de parkeerplaats aan de Kuulenweg in Vredepeel. Deelname is gratis.


Op deze zondag vindt de tweede wandeling in het kader van de vier-seizoenenwandelingen plaats. Elk seizoen heeft zijn eigen charme en dat maakt een wandeling in het Zwartwater het hele jaar door de moeite waard. Het Zwartwater is een gebied dat is gelegen ten noordoosten van het dorp Vredepeel. In het verleden bevond zich hier een ven dat zwart water had. Het ven is drooggelegd en is omgevormd naar landbouwgrond.

Rondom dit ven bevond zich alleen heide en stuifzand en het betrof zeer arme grond. Delen van de heide zijn halverwege de 20e eeuw ontgonnen, waarna er voornamelijk naaldhout als bos is aangeplant. We gaan bekijken hoe het gebied er nu uitziet. Maar wat maakt het gebied het Zwartwater nu speciaal in de lente? Tijdens deze wandeling is te zien dat de natuur zich opmaakt voor de zomer. Dit door het vormen van blad, bloem en vruchten.