Afbeelding
Foto: Persfoto

Beukfeest in Gryphus

Vierlingsbeek | Het Vierlingsbeekse podium Gryphus gaat weer beuken en heeft op zaterdag 14 mei weer een nieuwe editie van het Beukfeest op het programma staan. De 37ste aflevering van deze metalavond wordt een ijzersterk staaltje vol metalen muziek met in de hoofdrollen de bands Rotten Remains, Spectrum Of Delusion en Panoptikon.


Panoptikon zal editie 37 van het Beukfeest openen. Dit Nijmeegse kwartet speelt deathmetal met zware riffs en diepe grunts begeleid door beukende drums. Begin 2016 is de langspeler Sunken City uitgebracht en er ligt inmiddels nieuw werk op de plank. Dit moet natuurlijk beloond worden met een groot aantal hoofden dat op en neer zwiept tijdens het Beukfeest.

Spectrum Of Delusion is een jonge band opgericht eind 2012. In 2020 bracht deze technische deathmetalband uit het Zuid-Hollandse Katwijk de tweede langspeler Neoconception uit. De band wordt omschreven als een combinatie van Necrophagist, Obscura en Suffcocation. Het vijftal is een ‘must-see’ voor elke deathmetalfan die van het technische werk houdt.

Coverband Rotten Remains heeft een bandnaam gekozen die past bij een deathmetalband, zoals je deathmetal wilt: met attitude, een goede gitaartandem en ritmesectie en een zanger die zich weet te manifesteren op het podium. Een samenstelling van simpelweg vijf oude rotten die van deathmetal houden en het genre levend willen houden.

Het Beukfeest vindt plaats op zaterdag 14 mei in Gryphus in Vierlingsbeek. Gryphus is geopend vanaf 20.30 uur, de eerste band start om 21.00 uur. De entree bedraagt 8 euro. Bezoekers jonger dan 20 jaar betalen 6 euro. Kaarten voor dit Beukfeest zijn te reserveren via www.gryphus.nl. Het Beukfeest is alleen toegankelijk op vertoon van een geldig coronatoegangsbewijs en legitimatie. Meer informatie is te vinden op www.gryphus.nl.