Rosmalen maatje te groot voor Venray

Rosmalen | In de tweede klasse waren de hockeyers van Rosmalen op eigen veld een maatje te groot voor Venray. Na een 3-1 ruststand werd het uiteindelijk 6-2 voor de thuisploeg.

Het lekkere weer zorgde zondag voor een ontspannen en gemoedelijke sfeer en dat uitte zich al in de eerste minuut van de wedstrijd. Venray was nog niet gefocust en kreeg binnen twintig seconden al de eerste strafcorner tegen. Een sleeppush rechtsonder buiten het bereik van de keeper zorgde voor een vroege voorsprong van de thuisploeg. Venray was meteen wakker geschud en begon beetje bij beetje zijn eigen spel te spelen. Toch wist de thuisploeg, opnieuw uit een strafcorner, de stand in het eerste kwart te verdubbelen: 2-0. De goede moed in het begin van het tweede kwart werd door Rosmalen meteen de kop ingedrukt. Na een fraaie combinatie sloeg de spits met de backhand knap raak: 3-0. Venray bleef knokken voor een beter resultaat en werd nog voor rust beloond. Uit een mooie strafcornervariant scoorde Guido Pop beheerst in de linkerbenedenhoek: de 3-1 was tevens de ruststand.

Na rust speelde Venray, dat slechts een wisselspeler op de bank had, de vermoeidheid parten. Na een aantal Venrayse kansen op de aansluitingstreffer sloeg de thuisploeg met twee doelpunten genadeloos toe: 5-1. In het laatste kwart speelden de gasten alles-of-niets en opnieuw was het Guido Pop die uit een strafcorner de bal in de linkerbenedenhoek pushte: 5-2. De warmte en het gebrek aan wissels speelde Venray parten en in de slotminuten profiteerde Rosmalen met een zesde goal dankbaar. Venray speelt op zondag 15 mei thuis tegen koploper Apeliotes uit Nijmegen. De wedstrijd begint om 14.45 uur.

Rosmalen-Venray 6-2 (3-1). Doelpunten Venray: Guido Pop (2x).