Handballers Manual winnen

Landgraaf | De handballers van Manual wonnen afgelopen weekend de uitwedstrijd tegen BDC'90. Het kelderduel in de eerste klasse eindigde in een 27-31 zege voor de gasten uit Venray.

Voorafgaand aan het duel deelden beide teams de laatste plaats in stand met vier punten. Het belang in de strijd tegen degradatie was dus groot. Beide teams kwamen zeer gemotiveerd uit de startblokken en het ging lange tijd gelijk. Na twintig minuten spelen in de eerste helft begon Manual afstand te nemen, met name door de snelheid in de break-out. Bovendien stond de verdediging zeer solide waardoor er een ruststand van 13-18 in het voordeel van HV Manual op het scorebord stond.

Ook in de tweede helft gingen beide teams fanatiek van start en was BDC’90 net iets effectiever waardoor de thuisploeg de achterstand terug wist te brengen tot twee doelpunten. HV Manual wist zich echter te herpakken en kon het laatste kwartier van de tweede helft gecontroleerd uitspelen. De eindstand was 27-31 in het voordeel van HV Manual waardoor belangrijke punten in de degradatiestrijd mee terug gingen naar Venray.

De volgende wedstrijd is op donderdag 12 mei in de Weert. De tegenstander is dan Gemini, de nummer vijf uit de competitie. De laatste wedstrijd van het seizoen spelen de heren op zaterdag 14 mei ’s avonds om 20.45 uur in de Wetteling. Bergeijk is dan de tegenstander.

BDC'90-Manual 27-31 (13-18). Doelpunten HV Manual: Martijn Schütte en Driek Gabriels (beiden 6x), Ruben Albers (5x), Willem van Duren (4x), Tom Hawinkels, Bennie Beekers en Wiebe Wessel (allen 2x), Joep Weijs, Joost Ueberbach, Maarten Lucassen en Niek Bastiaans.