Inloopbijeenkomst noodopvanglocatie

OOSTRUM | De gemeente Venray en het COA (Centraal Orgaan opvang asielzoekers) houden woensdag 18 mei een inloopbijeenkomst op de noodopvanglocatie voor asielzoekers in de Evenementenhal Venray aan de Voorde in Oostrum. De avond begint om 19.00 uur en duurt naar verwachting tot 21.00 uur. 


Omwonenden zijn inmiddels hiervoor uitgenodigd per brief, maar ook andere belangstellenden zijn welkom. Zodra meer over de inloopavond bekend is, wordt dat gepubliceerd op www.venray.nl. Bekend is dat de noodopvang, waar vrijdag 22 april de eerste vluchtelingen onderdak kregen, voor maximaal een half jaar open blijft. Alleen alleengaande mannen er een plek, gaf het COA al eerder aan. Omdat gemeente en COA graag willen weten wat zich in de directe omgeving van de noodopvang afspeelt, is een klankbordgroep opgericht. De partijen kwamen al twee keer bijeen om te praten over eventuele zorgen en vragen die er in de samenleving leven, over wat goed gaat goed en beter kan. Zo wordt ook de verbinding gehouden met inwoners zodat snel geschakeld en gereageerd kan worden, mocht dat nodig zijn. Tijdens de laatste bijeenkomst werd duidelijk dat de gemeente de mogelijkheid van een tijdelijke looproute tussen noodopvang en het Venrayse centrum onderzoekt. Het COA maakt een overzicht met mogelijke activiteiten voor de bewoners. Op basis van dit overzicht kan worden bepaald hoeveel vrijwilligers er nodig zijn.

De klankbordgroep bestaat uit een afvaardiging van onder meer de wijkraden Brukske en Antoniusveld, de dorpsraden Oostrum en Oirlo, buurtvereniging VDS, Synthese, OOZO (Ondernemers Oostrum), Kafra Housing, ROC Gilde, vrijwilligers, politie, het COA en de gemeente Venray. Donderdag 12 mei komt de klankbordgroep opnieuw bijeen.