Afbeelding
Foto: Persfoto

Crowdfunding voor documentaire

Blitterswijck | Als beginnende documentairemaker is alle steun nodig om een project te laten slagen. Het maken van een documentaire kost veel geld. Daarom is er voor ‘Leven met een schaduw’ een crowdfundingactie opgezet. Begin april ging die van start met het streefbedrag van 8.500 euro. 


Blitterswijck, een hechte gemeenschap van ruim duizend inwoners. Wilbert Ingenpass - verenigingsman in hart en nieren - wordt in 2017 dood gevonden in de kelder van zijn eigen huis. Vastgebonden met een zak over zijn hoofd. Verbijstering, onmacht en verdriet strijden om voorrang.


Niki Janssen, een beginnend documentairemaker, raakte geïntrigeerd door dit verhaal en wil hier graag een documentaire over maken. De documentaire gaat over de rauwe kanten van onverwacht verlies. Over hoe je als kind omgaat met een afschuwelijke gebeurtenis op de drempel van volwassenheid. Dat je zelf een keuze hebt hoe je omgaat met onverwacht verlies. De documentaire laat zien dat leven met een schaduw ook mooie kanten heeft. Er kwamen veel reacties op de crowdfunding en met meer dan 200 donaties werd binnen een paar weken het doel al behaald. Zodoende kon het streefbedrag worden verhoogd naar 10.000 euro. Ook dit bedrag werd vlot binnengehaald. De realisatie van een nieuwe documentaire is daarmee een feit.