Een chaotische situatie voor het doel van BVV'27.
Een chaotische situatie voor het doel van BVV'27. Foto: Rikus ten Brücke

Leunen verspeelt kop

Blitterswijck | Leunen heeft de koppositie in de vijfde klasse D uit handen gegeven. Door de 1-0 nederlaag in Blitterswijck tegen BVV'27 heeft Kronenberg de eerste plek overgenomen. De nieuwe koploper won met maar liefst 12-1 van SVS uit Stevensbeek. "De nederlaag is heel zuur en volkomen onnodig. Ik ben er goed ziek van", treurde Leunen-trainer Jeroen Denissen. 


De druiven zijn dus zuur in Leunen, maar Denissen weigert zich neer te leggen bij een tweede plek. "We gaan vol in de achtervolging, moeten al onze wedstrijden winnen en hopen op een misstap van Kronenberg. We hebben het niet meer in eigen hand."

Leunen kreeg zondagmiddag in Blitterswijck voldoende mogelijkheden om de score te openen, maar het net werd niet gevonden door de bezoekers. BVV'27 profiteerde in de tweede helft wel van miscommunicatie bij de bezoekers. Jari Wijnhoven opende in de 68ste minuut de score en daarmee kroonde hij zich tot matchwinner. BVV'27 deed Leunen voor de tweede keer dit seizoen pijn. Eerder werd Leunen al met 1-2 verslagen door het elftal van trainer Jimmy Lucassen.

Leunen weigert in ieder geval de hoop op het kampioenschap op te geven. Het gat met koploper Kronenberg is na 21 van de 26 wedstrijden twee punten. De achtervolging van Leunen op Kronenberg begint donderdagavond (12 mei) met een thuiswedstrijd tegen middenmoter Holthees-Smakt. Daarna volgen de duels tegen laagvliegers Sporting ST (uit op 15 mei), SVS (thuis op 22 mei), VVV'03 (uit op 29 mei) en RKDSO (thuis op 6 juni).

Ook BVV'27 maakt nog kans op een prijs. De ploeg is volop in de race voor de derde periodetitel. Het team uit Blitterswijck heeft in de laatste periode net als SVOC'01 en Resia negen punten uit vier duels. De jacht op de periodetitel begint donderdag (12 mei) uit tegen Lottum.


BVV'27-Leunen 1-0 (0-0). Doelpunt BVV'27: Jari Wijnhoven.

Titelkansen krijgen knauw na nederlaag tegen BVV'27
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding