Vanaf links Roy, Didi en Rob kijken uit naar het stratentoernooi.
Vanaf links Roy, Didi en Rob kijken uit naar het stratentoernooi. Foto: Henk Lammen

Stratentoernooi 2022

Sport Leunen Sport

Op eerste pinksterdag, zondag 5 juni, staat sportpark ‘t Klaverblad in Leunen in het teken van het traditionele stratentoernooi. Vanaf 10.00 uur barst het sport- en spellenspektakel los en aansluitend is er een feestavond in de grote tent. Met zo’n vijftien straten en ongeveer 300 actieve sporters uit Leunen, Veulen en Heide een echte happening.

Rob Thijssen was dertien jaar lang een van de kartrekkers. In 2019 werd hij als voorzitter opgevolgd door de huidige preses Geert Hendrikx. Over de charme van het stratentoernooi hoeft Thijssen niet lang na te denken. “Het is een echt dorpsfeest waar straten op een sportieve manier tegen elkaar opboksen. Het buurtgevoel, bij elkaar zijn, maar ook het competitieve element geven het toernooi iets extra’s.” 

Daarnaast is ook het sociale aspect belangrijk. Buurtgenoten die elkaar niet vaak zien, maken op de dag een praatje met elkaar. Zo’n 35 jaar is het toernooi dan ook een beproefd concept. “Het vergroot de band tussen bewoners in straten en buurten. Vandaar dat er in al die jaren niets is veranderd aan de opzet. Het is een dag voor iederee..