Anton Kropivšek is sinds 2003 de dirigent van het VMK.
Anton Kropivšek is sinds 2003 de dirigent van het VMK. Foto: Leon Hodiamont

Kropivšek neemt afscheid

Algemeen Cultuur en Uitgaan Venray

Na bijna twintig jaar neemt dirigent Anton Kropivšek (64) afscheid van het Venrays Mannenkoor (VMK). Op zaterdag 14 mei staat hij voor de laatste keer in Schouwburg Venray voor het mannenkoor tijdens de show Thank you for the music. “Het is een prachtige periode geweest waar ik met veel voldoening op terugkijk”, zegt Kropivšek over zijn naderende afscheid.

In 2003 begon Kropivšek als dirigent van het mannenkoor. In al die jaren boekte hij samen met de zangers veel successen. Zo werd het Venrays Mannenkoor in november 2013 Limburgs kampioen en in begin 2014 werd de Nederlandse titel in de wacht gesleept. “Met het niveau zit het in Venray wel snor. Het mannenkoor heeft ontzettend veel kwaliteit en dat is voor een dirigent heel prettig werken.”

Toch heeft Kropivšek besloten om er in Venray mee te stoppen. Een beslissing die enkele jaren geleden al is genomen, maar vanwege de coronabeperkingen werd het afscheid telkens uitgesteld. “Nu is het echt tijd om te stoppen. Ik heb altijd heel prettig gewerkt met het VMK. Het was een echte drie-eenheid met het bestuur, koor en dirigent. De neuzen stonde..