Vanaf links Thamilia, Pleun en Mandy, drie leden van de vrijwilligerscommissie.
Vanaf links Thamilia, Pleun en Mandy, drie leden van de vrijwilligerscommissie. Foto: Henk Lammen

Jera On Air zoekt vrijwilligers

Kunst en Cultuur Cultuur en Uitgaan Ysselsteyn

Van 23 tot en met 25 juni trilt Ysselsteyn op zijn grondvesten. In het Venrayse kerkdorp staat drie dagen de 28e editie van Jera on Air centraal. De tien leden tellende vrijwilligerscommissie staat al maanden onder hoogspanning om vrijwilligers te werven, alle functies in te vullen en het schema klaar te maken om zo het festival gladjes te laten verlopen.

Een handje meehelpen aan de kassa, de catering, achter de bar, bij de entree of camping, de verkoop van merchandising of het bemannen van de hospatility-post. Het rijtje aan vrijwilligersposten lijkt schier oneindig. “In het meest gunstige scenario zijn tijdens de drie dagen 500 tot 600 vrijwilligers actief. We zijn als dorp enorm trots dat we een dergelijk groot festival nog steeds op vrijwilligers kunnen laten draaien”, zegt Mandy Kemmelings, een van de ervaren vrijwilligers in de commissie, met gepaste trots.

Ook Thamilia Claessens draait al jaren mee. “Ysselsteyn heeft een enorm groot draagvlak. Daarin is het dorp echt uniek. Die saamhorigheid om er samen iets van te maken, de schouders eronder te zetten, is ongekend.”