Pierre Lenders gaat na 52 jaar van zijn pensioen genieten.
Pierre Lenders gaat na 52 jaar van zijn pensioen genieten. Foto: Rikus ten Brücke

‘Ik ga na 52 jaar met pensioen’

Algemeen

De slogan ‘Pierre, wat doe je nou?!’ is bekend bij menig autorijdend mens. Als die vragende zin weer eens in nieuwsblad Peel en Maas verscheen, wist men ‘Er komt weer een ludieke actie van Auto Lenders’. Auto Lenders is meer dan 35 jaar een begrip geweest in Venray-Venlo en omstreken. Maar, aan alles komt een einde. Ook voor eigenaar Pierre Lenders (68), die per 1 januari 2022 van zijn welverdiend pensioen geniet. 

Lenders begon op vijftienjarige leeftijd in 1969 als monteur bij BMW. Nog voor zijn militaire diensttijd had hij tevens bij Volvo, Opel en Mercedes de nodige ervaring opgedaan. Nadat de dienstplicht erop zat, keerde Lenders terug naar BMW, waar hij als monteur-chef-monteur aan de slag kon.

Universele garage
Ondanks de crisis van begin jaren ’80 opende Lenders in 1984 een universele garage in Well. Auto Lenders was een feit. Als een ware ondernemer koos hij wel voor een universele garage, maar bleef bekend als ‘specialist in BMW’. “In deze tijd kozen steeds minder mensen voor het duurdere segment auto’s. Maar door mijn bekendheid als BMW-specialist kon ik mijn diensten toch aanbieden voor de klanten die het wel nog kond..