Lieke van Bussel (midden) wordt fel geattaqueerd.
Lieke van Bussel (midden) wordt fel geattaqueerd. Foto: Henk Lammen

Afstraffing De Peelkorf

Algemeen Fotoalbums Korfbal Sport Ysselsteyn

In de topklasse korfbal leed De Peelkorf een dikke nederlaag in de topper tegen Be Quick. Op sportpark De Vlies in Ysselsteyn lieten de gasten er geen gras over groeien wie het sterkste was: 8-18.

In het duel tussen de nummers een (Be Quick) en twee (De Peelkorf) was er vanaf de eerste minuut geen sprake van een topwedstrijd om de eerste plaats. De gasten namen vanaf het eerste fluitsignaal het initiatief en liepen zelfs uit naar een 0-8 voorsprong. Pas enkele minuten voor rust liet Rachèl van Meijel de eerste treffer van de thuisploeg aantekenen. Met twee treffers op rij bepaalde Be Quick de ruststand op 1-10. Na de thee gaf De Peelkorf prima partij en kreeg de eindstand uiteindelijk een draaglijker aanzien.

Na afloop is de teleurstelling enorm. Speelsters druipen een voor een af. Marly van Asten analyseert bij de dug-out de afstraffing met coach Man-Kit Chan. “We scoren gewoon veel te weinig, laten teveel kansen liggen”, zegt Van..