Wandelen met wethouder

WANSSUM | Venray Lokaal-commissielid Cees de Vocht en wethouder Jan Jenneskens kwamen er dinsdag samen niet uit of de uitbreidingsplannen van Dekkers Tweewielers in Wanssum wel zo'n goed idee zijn. "Dan gaan we daar samen eens wandelen", stelde Jenneskens voor. "Akkoord", zei De Vocht dinsdag tijdens de commissie Wonen.


De Vocht wil van Jenneskens horen waarom bijvoorbeeld de vele mountainbikeroutes die door de bossen bij de Gagel lopen (daar waar Dekkers wil uitbreiden) een goed evenwicht vormen tussen natuur en recreatie, zoals de wethouder beweert. En hoe het kan dat overal in het bos bordjes hangen met Dekkers Tweewielers erop. De Voscht: "De ATB-route gaat vanaf Dekkers Tweewielers meteen het bos in dat aansluit op de ecologische hoofdstructuur die er direct langs loopt. ATB-paden domineren het bos dat er afgeragd uitziet. Het lijkt wel alsof Dekkers het bos exploiteert. Dit lijkt me geen verbetering van de natuur. Waarom is daar eigenlijk geen onderzoek naar gedaan? De natuur is in dit geval aan haar lot overgelaten." De commissie Wonen discussieerde dinsdag over de plannen van Dekkers die een groepsaccommodatie wil verplaatsen van de Gagel 1 naar Gagel 12, waar ook de rijwielhandel en werkplaats staan. Gagel 1 krijgt de bestemming Wonen. Daar komt een nieuwe woning. De groepsaccommodatie is geschikt voor 24 gasten. De Vocht kon de combinatie van een rijwielhandel met een groepsaccommodatie niet plaatsen.

Jenneskens stelde dat het project onderdeel is van een groter geheel in Wanssum: "Enkele partijen in Wanssum zijn al geruime tijd bezig met de ontwikkeling van een vrijetijdspark in het dorp. De bedoeling is om wandelen en fietsen verder te stimuleren en te ontwikkelen voor recreatie en het toerisme in het dorp. Daar wordt ook het Maaspark bij betrokken." Dat is ontstaan door de Gebiedsontwikkeling Ooijen-Wanssum. Verschillende plaatselijke verenigingen werken mee aan het vrijetijdspark. 

Bij de raadsvergadering van dinsdag 15 februari wordt duidelijk of Jenneskens tijdens de wandeling De Vocht heeft weten te overtuigen. De overige fracties hebben geen problemen met de plannen.