Geen prinsen bij Piëlhaas

Geen prinsen bij Piëlhaas

Venray | Vastelaovesvereniging De Piëlhaas en jeugdvastelaovesvereniging D’n Hazekeutel in Venray hebben besloten deze vastelaovend geen nieuwe prinselijke trio’s uit te roepen.


Daarnaast worden er ook geen boerenbruidspaar en jeugdboerenbruidspaar bekendgemaakt en gaan de geplande optochten in Venray niet door. Deze beslissingen volgen op een eerder besluit, waarbij alle georganiseerde binnenactiviteiten zijn afgelast. Op dit moment kunnen de verenigingen naar eigen zeggen 'geen waardig seizoen bieden aan de prins en jeugdprins en hun gevolg door de aanhoudende onzekerheden voor de komende periode tot en met vastelaovend'. 


De Piëlhaas en D’n Hazekeutel zijn echter toch hoopvol om invulling te geven aan vastelaovend 2022. De twee verenigingen zijn samen over de mogelijkheden in gesprek met de horeca en de gemeente Venray. Inmiddels is bekend dat de traditionele vastelaovesmis op zondag 27 februari 2022 wordt uitgezonden door KRO-NCRV op NPO2. Beide verenigingen vinden het van groot belang dat de traditie in Venray in stand wordt gehouden, maar ze laten in een persbericht ook weten 'dat de veiligheid en gezondheid van iedereen vooropstaat'.