Afbeelding
Foto: persfoto

Cheques projecten Kern met Pit

Venray | Harmonie St. Catharina Leunen, Veulen en Heide (foto), Voedselbosrand Venray West-Midden (foto) en de Weverslose Schans Merselo mochten zaterdag een certificaat en cheque van 1000 euro in ontvangst nemen in het kader het landelijke project Kern met Pit.


De drie projecten behoorden tot de genomineerden voor de Limburgse finale die streden voor een extra cheque van 1500 euro. Die cheque ging naar parochiekerk Jacobus de Meerdere in Hunsel waar plannen zijn voor een ontmoetings- en rustplaats bij de kerk. Dit project dingt mee naar de landelijke prijs De Gouden Pit ter waarde van 3000 euro. Kern met Pit daagt mensen uit om hun droom in de buurt binnen één jaar te realiseren. Van alle landelijke finalisten kwam 25 procent uit de provincie Limburg.


Kern met Pit is een initiatief van de KNHM – foundation die burgeriniatieven adviseert, begeleidt en financuieel ondersteunt. Het afgelopen jaar hebben dertien Limburgse burgerinitiatieven online een inkijkje gegeven in wat ze in een jaar tijd tot stand hebben gebracht om hun leefomgeving socialer en mooier te maken. KNHM zelf krijgt hulp van het gerenommeerde architectenbureau Arcadis bij het realiseren van projecten. Voor het voedselbosproject betekende dit hulp in de vorm van een schetsontwerp voor de inrichting, advies van de landschapsarchitecten en diverse workshops.

Afbeelding