Stan Verhaag presenteerde de prijsuitreiking.
Stan Verhaag presenteerde de prijsuitreiking. Foto: Persfoto

Winnaars Raadselige Roos

Venray | Uit de genomineerden zijn zondagmorgen de winnaars van de 29ste editie van de schrijfwedstrijd de Raadselige Roos, jaarlijks georganiseerd door Literair Café Venray, tijdens een online-uitzending bekendgemaakt. 


Tijdens deze live Zoom-uitzending, die onder meer met medewerking van Etan Huijs (muzikaal) werd gerealiseerd, werden de winnaars en de makers van het bij een gedicht of verhaal eveneens in de bundel de Raadselige Roos 2021 opgenomen beeldend werk live in de uitzending voorgesteld en door Stan Verhaag geïnterviewd. Tevens werden hun de juryrapporten voorgelezen.


In de categorie proza koos de vakjury uit de acht genomineerden Dirk Staaijer (Anerveen) met zijn verhaal ‘Zwembroek met dolfijntjes’ als winnaar. Noortje van Goch (Den Bosch) verdiende met haar verhaal ‘Zonder titel’ de tweede prijs en Marlene Lunter (Gilze) greep met ‘Stilleven’ de derde prijs.


Eveneens in de bundel Raadselige Roos 2021 opgenomen zijn het prozaverhaal van Carlijn Broers (Zeist), Monique Cunnen (Neerkant), Marcel Fuchs (Dordrecht), Marcelle Stoutjesdijk (Delft) en Joël Thiescheffer (Leeuwarden).


In de categorie poëzie koos de vakjury uit de acht genomineerden als winnaar van de eerste prijs Mientje Wever-Peters van Nijenhof (Boxmeer) voor haar gedicht ‘Samen’.


De tweede prijs ging naar Luuk den Hartog (Nuenen) voor zijn gedicht ‘Overkant’ en de derde prijs naar Hein van der Schoot (Wezep) voor zijn gedicht ‘Oude man’.


De leden van de publieksjury kozen uit de ingezonden gedichten Joan Kerstholt (Mijdrecht) met haar gedicht ‘Overkant’ als hun winnaar voor de Rooje Roos-publieksprijs.


Eveneens in de bundel Raadselige Roos 2021 opgenomen zijn de gedichten van Lucie Putzeijs (Aalter - België), Zwaantje Ariëns-Storm (Beek Ubbergen), Melis van den Hoek (Goes), Luc Vos (Westerlo – België), Riek Janssen-van den Oever (Westerbeek), Jan van de Ven (Uden), Wim van Strien (Den Haag), Jan Versluys (Wolphaartsdijk) en Ita Ganzevles (Maastricht).


De opname van deze uitzending is sinds afgelopen maandag door iedereen integraal te bekijken via YouTube op de website: www.ehmquiz.nl.


Op de hoofdpagina staat de link naar deze Zoom-meeting van de Raadselige Roos 2021-prijsuitreiking.


De beeldende kunstwerken bij de gedichten van de zeven winnaars worden geëxposeerd in de Venrayse schouwburg. Die van de overige genomineerden in de bibliotheek aan de Merseloseweg in Venray. Alle deelnemers, beeldende kunstenaars en juryleden krijgen de bundel de Raadselige Roos 2021 toegestuurd.


Belangstellenden kunnen de bundel Raadselige Roos 2021 ook bestellen door 12,50 euro over te maken naar Literair Café Venray, bankrekeningnummer: NL46 RABO 013.25.94. 250: o.v.v. Bundel Raadselige Roos 2021, naam, adres en telefoonnummer.