Twan Vullings startte tien jaar geleden met DTP Brandbeveiliging.
Twan Vullings startte tien jaar geleden met DTP Brandbeveiliging. Foto: persfoto

10 jaar DTP Brandbeveiliging

Algemeen Venray Werk en Economie

Op 1 februari is het exact tien jaar geleden dat Twan Vullings de Kamer van Koophandel binnenstapte om zijn eigen zaak in te schrijven in het handelsregister. De inschrijving betekende het startsein voor DTP Brandbeveiliging en in tien jaar tijd is het bedrijf, expert op het gebied van brandveiligheid, uitgegroeid tot een landelijke speler. “Als ik zie welke stappen we in al die jaren hebben gezet, dan kan ik alleen maar trots zijn”, vertelt Vullings enthousiast.

De Venraynaar runt het bedrijf, gevestigd op Keizersveld 37C in Venray, samen met zijn vrouw Froukje. “Ze is echt mijn steun en toeverlaat. Froukje regelt alles achter de schermen en dankzij haar kan ik mijn ding doen. Daar ben ik haar heel erg dankbaar voor. Enkele jaren geleden heeft ze haar baan opgezegd en sindsdien zijn we volledig samen met de zaak bezig. Het was destijds een spannend moment, maar het heeft uiteindelijk goed uitgepakt.”

Vullings werkte eerder vijftien jaar als vertegenwoordiger voor een andere grote partij in de brandbeveiliging. Na een verschil in inzicht vertrok hij en besloot hij zijn eigen zaak te starten. “Froukje zei toen meteen: ‘Dat kun jij. Je moet die stap zetten.’ Ik heb mij destijds goed laten adviseren en toen de stap gezet. Ik begon zonder omzet en zonder klanten. Attractiepark Toverland was mijn eerste klant en die zijn nog steeds heel tevreden.”

DTP Brandbeveiliging is expert op het gebied van onder meer brandveiligheid, noodverlichting en BHV. De brandbeveiliging die Vullings met zijn bedrijf levert komt rechtstreeks uit een fabriek in Duitsland. “We leveren alleen kwaliteit en altijd in samenspraak met de klant. Ik werk voor en samen met mijn klanten en kijk niet alleen naar de omzet. Wij staan voor maximale service en minimale kosten. Ik haal telkens weer voldoening uit het feit dat ik een bedrijf brandveilig achterlaat. Veiligheid staat voorop.”

Tijdens de beginjaren van DTP Brandbeveiliging runde Vullings het bedrijf vanuit huis. Het kantoor was zelfs enige tijd gehuisvest in een gecertificeerd tuinhuisje in de achtertuin. In 2016 is het bedrijf vanwege aanhoudende groei verhuisd naar industrieterrein Keizersveld in Venray. DTP Brandbeveiliging is daarnaast Kiwa gecertificeerd en REOB erkend. Daarnaast beschikt Vullings over de benodigde certificeringen een volledig ingerichte servicebus. Vullings werkt met zijn bedrijf zoveel mogelijk met regionale partners om zo de regio te versterken. Ook denkt hij bijvoorbeeld mee met zijn klanten die het vanwege de coronapandemie erg zwaar hebben. Zo kregen de ondernemers in het centrum, die klant zijn van DTP Brandbeveiliging, een gratis controle. “Ik wil het beste voor mijn klanten en zorg voor een flexibele oplossing als de situatie daar om vraagt.”

Meer informatie is te vinden op www.dtpbrandbeveiliging.nl.