Gradje Camps en Truus Camps-Jenneskens zijn dit jaar vijftig jaar getrouwd.
Gradje Camps en Truus Camps-Jenneskens zijn dit jaar vijftig jaar getrouwd. Foto: Willem Menting

Feestelijk jaar gouden bruidspaar

Algemeen Oostrum

Het is een bijzonder jaar voor Gradje Camps (77) en Truus Camps-Jenneskens (72). Het echtpaar uit Oostrum was op 15 januari vijftig jaar getrouwd en tevens bestond Camps Varkenshandel een halve eeuw. Bij het bedrijf, dat sinds 2009 wordt bestierd door hun zoon Bart, werden de bijzondere mijlpalen onlangs in kleine kring gevierd. “We werden thuis verrast met een optocht van toeterende vrachtwagens”, vertelt Gradje enthousiast. “Truus zat in het complot, maar de rest wist van niks. Aansluitend was er in kleine kring een barbecue. Zo hebben we toch een mooie dag beleefd.”

Gradje werd geboren in Melderslo en groeide op in een gezin met negen kinderen. Vanaf zijn veertiende levensjaar ging hij al de boer op en dat resulteerde uiteindelijk in 1972 in Camps Varkenshandel. “Mijn vader Thei zat ook in de veehandel en de generaties daarvoor ook al. Het soort werk trok mij altijd al. Ik had ook al bedacht dat ik in de varkenshandel wilde stappen. In die branche is er immers het hele jaar door handel.”

Toen Gradje een jaar of twintig was, kwam hij Truus met haar ouders tegen bij een carnavalsfeest bij Den Engel in Venray. Hij kende het gezin uit Ysselsteyn al via zijn werkzaamheden in de veehandel en zijn oog viel al snel op Truus. “Maar Truus was pas vijftien jaar oud en dus veel te jong. Vijf jaar later sprong de..