De voetballers van SV Venray zijn weer in training.
De voetballers van SV Venray zijn weer in training. Foto: Rikus ten Brücke

Propvolle kalender Venray

Venray | De KNVB hoopt dat de amateurvoetballers in het eerste weekend van februari de competitie kunnen hervatten. Dat zou voor SV Venray het startsein betekenen voor een propvolle tweede seizoenshelft. Het elftal van trainer Frans Koenen, die na dit seizoen vertrekt bij Venray, moet nog 21 wedstrijden spelen om het seizoen af te maken. Tot op heden staan er pas 13 duels gepland voor de eersteklasser.


De voetballers van Venray zijn sinds afgelopen zondag wel weer volop in training en komend weekend wordt er onderling een wedstrijd gespeeld. "Het is heel prettig om weer samen op het veld te staan", vertelt coach Frans Koenen (foto onder). "Dit hebben we allemaal lang moeten missen. We werken nu toe naar de eerste officiële wedstrijd in februari en we hopen natuurlijk dat die wedstrijd doorgaat, maar daar hebben we zelf weinig invloed op. Het is afwachten welke maatregelen de overheid neemt en of er eventuele versoepelingen komen."

Of het realistisch is dat Venray nog 21 duels afwerkt in de komende vijf maanden, durft Koenen nog niet te voorspellen. Volgens hem is het dan in ieder geval noodzakelijk dat de competitie begin februari wordt hervat. "We krijgen veel doordeweekse wedstrijden, ben ik bang. Als we thuis spelen is dat niet zo erg, maar voor verre uitwedstrijden kan dat wel problemen opleveren. Ach, alles is beter dan wat we de afgelopen weken hebben gehad. We zijn gewoon blij dat we weer kunnen voetballen en dan hoop ik van harte dat de competitie snel weer begint."

Koenen, oud-prof bij onder meer Newcastle United en NEC, is bezig aan zijn laatste maanden als trainer van SV Venray. Hij wordt opgevolgd door Ferdi Akankan. Koenen staat voor het vierde seizoen voor de groep en hij hoopt dit seizoen alsnog te kunnen oogsten. "Ik had natuurlijk veel meer verwacht van mijn periode in Venray, maar vanwege de gehele situatie rondom het coronavirus is er veel anders gelopen. We zijn dit seizoen goed begonnen en het zou fantastisch zijn als we het goed kunnen eindigen. Ik hoop het althans, want ik heb ondertussen mijn buik vol van al die afgelastingen."

Waar Koenen volgend seizoen voor de groep staat, weet hij nog niet. Een nieuwe uitdaging heeft de ervaren trainer nog niet gevonden. "Dat zien we wel, ik ben nu nog met Venray bezig. Ik heb geen haast."

Slechts vijf keer kwam SV Venray tot op heden dus in actie. Van die wedstrijden won de ploeg er vier en werd er een keer gelijkgespeeld. De laatste keer dat Venray in actie kwam, was op zondag 7 november. Op eigen veld werd het duel tegen De Ster echter gestaakt vanwege een blessure van de scheidsrechter. Duels tegen Wilhelmina'08 (4-2), Wittenhorst (3-0), Venlosche Boys (0-0), Deurne (4-0) en RKSV Heeze (4-0) haalden de eindstreep wel. Als de versoepelingen het toelaten, dan speelt SV Venray op zondag 6 februari in Weert tegen Wilhelmina'08. De ploeg uit Weert is momenteel de hekkensluiter van de eerste klasse D.

Eersteklasser speelde pas vijf wedstrijden
Afbeelding
Afbeelding