Reactie jongeren Merselo blijft uit bij woonenquête

MERSELO | Er is grote behoefte aan woningen in Merselo. Dat blijkt uit een enquête van de dorpsraad naar aanleiding van de ruimte die in de kern van het dorp vrijkomt als het huidige schoolgebouw is gesloopt en de kinderen hun intrek hebben genomen in een nieuw pand bij het sportterrein. Opvallend bij de enquête is dat jongeren jonger dan dertig jaar hun woonbehoeften niet of nauwelijks kenbaar maakten. 


Dat vindt de dorpsraad wat vreemd, omdat uit de recent uitgevoerde woningbouwenquête door de gemeente Venray het tegenovergestelde blijkt. In dorpsblad Ôs Krèntje wordt die jongeren gevraagd alsnog hun woonwensen kenbaar te maken. De dorpsraad zegt blij te zijn met de grote respons en creatieve uitwerkingen die hij kreeg over de toekomstige inrichting van het huidige schoolterrein aan het Kleindorp en Coppelenberg. Uit de inzendingen blijkt wederom dat er grote behoefte is aan woningbouw.

Uit de enquête blijkt tevens dat inwoners een mix van diverse woningtypen wensen met een groot aandeel senioren- en levensbestendige woningen. Aan de Coppelenberg zou de huidige bebouwing met twee-onder-een-kapwoningen kunnen worden doorgetrokken, of variaties daarop. Inwoners zien ook ruimte voor enkele vrijesectorwoningen, al of niet met een daaraan gekoppelde aanleunwoning. 

Op de huidige plek van het jeugdhuis kan een appartementencomplex komen in de vorm van een hoekgebouw in de stijl die past bij de kerk of het jeugdhuis passen. Achter het huidige schoolplein zouden laagbouwseniorenwoningen passen. In het plan dient tevens voldoende ruimte te zijn voor groen, recreatie en zitplekjes en het dorpsgezicht van Merselo moet in het ontwerp terugkomen. De dorpsraad legt de enquêteresultaten voor aan gemeente Venray, in het voorjaar zouden dan de eerste houtskoolschetsen klaar moeten zijn.