Afbeelding
Foto: Willem Menting

Altijd en overal kunnen werken

Venray | JDS bedrijfsautomatisering is al ruim 36 jaar een expert op het gebied van bedrijfsautomatisering voor het midden- en kleinbedrijf. De Venrayse ICT-specialist springt in op de laatste ontwikkelingen en sinds de uitbraak van de coronapandemie staat de moderne werkplek steeds nadrukkelijker in de spotlights. "De medewerkers van onze klanten moeten altijd en overal kunnen werken", zegt John Stroek, accountmanager bij JDS. "Met een laptop en goede internetverbinding kom je al een heel eind."


JDS is specialist in het realiseren van een vertrouwde en beveiligde netwerkomgeving. Door de jaren heen is er veel veranderd op het gebied van netwerkbeheer en ICT. Zo verdwijnen datacenters en servers binnen bedrijven en wordt werken in de 'cloud' het nieuwe normaal. "Natuurlijk is het nog mogelijk om een server te plaatsen en bedrijven kunnen ook serverruimte voor diverse applicaties binnen JDS verkrijgen, maar het is voor bedrijven steeds belangrijker om altijd en overal te kunnen werken en dan is de cloud toch wel een erg prettige oplossing."

De lijntjes naar de klant zijn voor JDS kort en klanten werken met vaste aanspreekpunten. Op die manier verloopt de communicatie soepel en is hulp waar nodig snel geboden. "Onze servicemedewerkers zijn van alle markten thuis en kunnen op afstand of op locatie hulp bieden. Bij klanten die bij ons servicecontracten hebben, zijn problemen vaak opgelost voordat de klant merkt dat ze er zijn. Overigens kunnen al onze servicemedewerkers al onze klanten helpen dus ook tijdens vakanties wordt onze service gegarandeerd."

Omdat er steeds meer in de cloud wordt gewerkt, is ook beveiliging een steeds belangrijker item. JDS bedrijfsautomatisering werkt met een slimme firewall en beveiligingssoftware. Het bedrijfsnetwerk wordt optimaal beschermd tegen virussen en hackers en andere bedreigingen. Echter de zwakste schakel in de beveiliging is nog altijd de mens. Als een gebruiker op verkeerde links klikt of foute e-mails opent, dan gaat het alsnog mis. Met testen kunnen wij bedrijven helpen om de medewerkers te trainen. We werken met producten van onder andere Microsoft, dus qua betrouwbaarheid en professionaliteit bieden we het beste."

Ook op het gebied van telefonie weet JDS de klant bij te staan. JDS biedt dan ook het volledige pakket voor hun klanten. Niet alleen de netwerkverbindingen, maar ook de hardware wordt geleverd om de klant volledig te ontzorgen. "Rust bij de klant, betekent rust bij ons. Rust in de tent is dan ook ons credo. We willen alles vlekkeloos laten verlopen en als er een keer iets is, dan willen we het zo goed en zo snel mogelijk oplossen."

Meer informatie over JDS bedrijfsautomatisering is te vinden op de website www.jds.nl.