De danslessen van Danshuis Venray zijn weer gestart.
De danslessen van Danshuis Venray zijn weer gestart. Foto: Antoon Jeuken

‘Heel veel blije koppies!’

Algemeen Sport Venray

De avond voor de persconferentie van minister-president Rutte en minister Kuipers had Myrna van Rens van Danshuis Venray drie scenario’s klaarliggen van hoe nu verder? Gelukkig voor haar viel het kwartje dit keer de goede kant op. “Ik ben meteen de dansstudio’s gaan poetsen en lessen gaan voorbereiden”, zegt ze met een stralende lach.

“We hadden goede hoop dat alles weer mocht, maar pas na de persconferentie was er echt duidelijk. In twee jaar tijd was het studio’s openen en sluiten geweest. Dan is de opluchting enorm als je weer aan de slag mag. Het voelde vrijdagavond alsof er een groot feest in aantocht was. Op zaterdag waren er dan ook heel veel blije koppies!”

In twee jaar tijd leerde Van Rens om te anticiperen op het wisselende regeringsbeleid en geldende coronamaatregelen. Alles werd gedaan om cursisten de mogelijkheid te geven om te blijven dansen, te bewegen en elkaar te ontmoeten. “Onze creativiteit is flink op de proef gesteld. Het moet vooral niet te moeilijk maar wel effectief zijn en afwisseling is superbelangrijk. Zo gaven we online lessen met work-outs,..