Huiskamer zoekt vrijwilligers

Huiskamer zoekt vrijwilligers

Venray | Venray heeft er een Huiskamer bij. In het Schoutenstraatje nummer 13 opent binnenkort Huiskamer Kleur & Kracht haar deuren.


Het vrijwilligersinitiatief is ontstaan doordat er een aantal ideeën samenvielen. Amina Sebbar en Asmaa Darkaoui zijn met hun Stichting Kleur & Kracht bezig met projecten die 'meedoen' bevorderen. Activiteiten die bruggen slaan tussen mensen, die integratie bevorderen. Tegelijkertijd speelde een aantal Venraynaren met het idee om een Venrayse Huiskamer op te starten waarin iedereen welkom is voor een praatje, een luisterend oor. Doordat zij nu de handen ineengeslagen hebben, is de Huiskamer Kleur & Kracht een feit.


Initiatiefnemer Marita Muller: "Wij speelden al een tijdje met het idee om op een centrale plek in Venray mensen uit te nodigen voor koffie en een praatje. We hebben hier veelvuldig met de gemeente over gesproken, een plan geschreven, maar er is uiteindelijk geen ‘go' opgekomen. Toen ik Amina ontmoette en uitlegde wat wij voor ogen hadden, was de matchsnel gemaakt.” De Huiskamer is er voor iedereen. Vrijwilligers zetten de koffie en daarvoor betaal je wat je op dat moment kan missen. Amina Sebbar: "Niks moet. Wil je gewoon de krant lezen, een spelletje doen of een praatje maken, dat kan allemaal. Hebben mensen een vraag, dan proberen we natuurlijk de juiste weg te vinden naar hulp. Maar we zijn geen hulpverleners, we zijn inwoners van Venray, net als de bezoekers." Het feit dat de Huiskamer kan starten zonder subsidie van de gemeente is vooral te danken aan Evert van Montfort, Assetmanager bij Suyderland Venrode.

Hij ziet de Huiskamer als een veelbelovend initiatief en heeft de sleutel van het pand daarom ‘om niet' aan de vrijwilligers gegeven. Muller: "Zo hebben we in ieder geval de komende maanden een geweldige locatie voor de Huiskamer. Daarna zien we wel waar we eventueel naar toekunnen. Hopelijk tegen die tijd ook met steun van de gemeente.” De centrumondersteuner van Secutor Security, die tot eind december in het pand zijn uitvalsbasis had, blijft voorlopig van de Huiskamer gebruikmaken. Sebbar: "We hadden de opening gepland op zaterdag 8 januari. Dat hebben we natuurlijk moeten annuleren. Wanneer we nu wel open kunnen, is afhankelijk van de coronamaatregelen. We hopen zo snel mogelijk!”


De Huiskamer zoekt nog vrijwilligers. Lijkt het je leuk om als gastheer/gastvrouw een paaruurtjes per week koffie te schenken, een luisterend oor te bieden en een praatje te makenmet bezoekers? Mail dan naar info@stichtingkleurenkracht.nl.