Plan van Dekkers aan Gagel levert één zienswijze op

Plan van Dekkers aan Gagel levert één zienswijze op

WANSSUM | Rob Dekkers van Dekkers Tweewielers in Wanssum kan verder met zijn project om aan de Gagel 12 een groepsaccommodatie te bouwen met zo'n 24 slaapplekken. In de zomer lagen de plannen ter inzage in het gemeentehuis. Dat leverde een zienswijze op van Rijkswaterstaat met het oog op het landschappelijk inrichti ngsplan. Dat is inmiddels opgelost melden de gemeente Venray en Dekkers die halverwege dit jaar zijn nieuwe accommodatie in gebruik wil nemen. "Er is al belangstelling genoeg."


Door Henk Baltussen 


Wat houden de plannen precies in waarover de commissie Wonen (25 januari) en de gemeenteraad (15 februari) zich buigen en een besluit over nemen?
Het gaat over de adressen Gagel 12, waar de rijwielzaak is gevestigd, en Gagel 1 aan de andere kant van de weg waar een een bedrijfswoning staat, een locatie waar nu nog de bestemming Recreatie op rust ten behoeve van een groepsaccommodatie. Die bestemming dient op Gagel 12 te komen liggen en wordt dan onderdeel van het nog te realiseren bedrijfsgebouw ten oosten van de huidige werkplaats. Het huidige pand op de Gagel 1 wordt gesloopt, de bestemming op die locaties wordt uitsluitend wonen, zodat er alleen nog een burgerwoning kan worden gebouwd. Voorheen was de bestemming van Gagel 1 agrarisch, met een bedrijfswoning met -bebouwing. Die functie is al eerder veranderd in een verblijfsrecreatieve bestemming gekregen met een bedrijfswoning. Alle bebouwing zal worden gesloopt (is deels al gebeurd) en in plaats daarvan zal er een burgerwoning met bijgebouw worden gerealiseerd. Op het adres Gagel 12 is nu een groepsaccommodatie niet toegestaan en bewoning van de bedrijfswoning is zonder bedrijfsactiviteiten op Gagel 1 evenmin toegestaan. Twee aanpassingen van bestemmingsplannen zijn derhalve noodzakelijk om de plannen uit te kunnen voeren.

Op de begane grond van de twee verdiepingen tellende groepsaccommodatie komt een recreatieruimte en opslagmogelijkheid ten behoeve van de rijwielzaak. De slaapplekken inclusief een verblijfsruimte, komen op de tweede verdieping. 

De kracht van de locatiekeuze ligt volgens Dekkers in het aangaan van verbindingen met het sportpark in de buurt enerzijds en anderzijds het nabijgelegen landschap, dat recreatief wordt gebruikt in de vorm van wandel- en MTB-routes, trimbaan, kanoroute, schietbaan en voor paardensport. 

Dekkers gaat na goedkeuring door de raad meteen aan de slag. "De vergunning voor de loods is al rond en de bouw is al nagenoeg klaar. De groepsaccommodatie is ook uitermate geschikt voor vergaderingen. De belangstelling ervoor is groot, we hebben nu al een wachtlijst. Dat het natuurproject Ooijen-Wanssum nu ook klaar is, is natuurlijk geweldig voor onze gasten."