Woning Winants aan Stationsweg staat te koop

Woning Winants aan Stationsweg staat te koop

VENRAY | De woning van voormalig burgemeester Luc Winants aan de Stationstraat in Venray staat te koop. De vraagprijs is 475.000 euro. 


Dat meldt de website Funda.nl, waarop het volledige Nederlandse koopwoningaanbod te vinden is dat via makelaars wordt aangeboden. Boek en Offermans Makelaars uit Venray biedt de woning met 1924 als bouwjaar te koop aan namens de oud-burgemeester. Winants betrok de woning in oktober 2020, negen maanden na zijn aantreden in Venray. Voordien huurde hij een appartement aan de Keizershof. Toen bekend werd dat Winants zijn intrek in een koopwoning aan de Stationsweg ging nemen, verdween het parkeervak pal voor zijn nieuwe huis. Dat gebeurde op advies van het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CVV).

Het CCV onderwerpt woningen van bestuurders aan een veiligheidsscan om hun veiligheid beter te kunnen waarborgen. Het college besluit uiteindelijk of het advies van het CCV wordt overgenomen. Of het parkeervak terugkomt als de woning is verkocht, is onbekend. Winants liet vrijdag 26 november vorig jaar in een schriftelijke verklaring weten het bijltje erbij neer te gooien als burgemeester van Venray.