Ronald Wouters (links), sportminister Conny Helder (midden) en Maurice Ambaum (rechts).
Ronald Wouters (links), sportminister Conny Helder (midden) en Maurice Ambaum (rechts). Persfoto

‘Sport en bewegen essentieel’

Sport Sport Venray Wonen en Leven Zorg en Welzijn

De nieuwe sportminister Conny Helder heeft dinsdag op de landelijke actiedag van de sport in Den Haag de petitie SPORT=ESSENTIEEL in ontvangst genomen. De petitie van Ronald Wouters (algemeen directeur van NL Actief) en media-ondernemer Maurice Ambaum is al ruim 360.000 keer ondertekend. Ambaum stelde als sportformateur onder meer het Leefstijlakkoord voor Venray op.


Sinds de uitbraak van het coronavirus onderstrepen medici hoe belangrijk het is dat mensen extra weerstand opbouwen en vitaler gaan leven om zo gezond mogelijk door de coronacrisis te komen. Ambaum: “Sporten en bewegen zou daarom juist een essentiële dienstverlening moeten worden, zodat mensen, bij voorkeur onder deskundige begeleiding, verantwoord en met plezier invulling kunnen geven aan een gezondere fysieke en mentale leefstijl. De sportwereld is dan ook onderdeel van de oplossing om mensen te helpen aan meer vitaliteit en weerstand. Daarom: SPORT = ESSENTIEEL.”

Wouters en Ambaum streven met de petitie twee doelen na. “Op de hele korte termijn: dat de sportwereld zo snel mogelijk weer opengaat, ook al is het onder voorwaarden en nog gedeeltelijk. Mensen smachten om weer te kunnen fitnessen, zwemmen, voetballen, hockeyen, dansen, tennissen, korfballen, handballen, enz. Hopelijk komen er nu snel enige versoepelingen voor de sport. En het tweede doel is dat sport het predicaat essentieel krijgt. We willen voorkomen dat bij een mogelijk volgende lockdown de sportwereld weer volledig op slot gaat, zoals nu het geval is.”

Het is nog steeds mogelijk om de petitie te ondertekenen: www.petities.nl.