Afbeelding
Foto: eigen foto

Akankan nieuwe trainer SV Venray

Venray | Ferdi Akankan is de nieuwe trainer van SV Venray. De 49-jarige Nijmegenaar Akankan is nu bezig aan zijn derde seizoen bij eersteklasser Woezik. Hij is de opvolger van Frans Koenen die aan het einde van dit seizoen afscheid neemt van de eersteklasser.


Naast Koenen stopt ook assistent-trainer Mandy Passon aan het einde van deze voetbaljaargang. Ferdi Akankan was als voetballer tot zijn 39ste actief voor onder meer Hatert, De Treffers en JVC Cuijk. Daarna startte hij zijn trainersloopbaan bij derdeklasser Hatert. Na twee jaar en een promotie via de nacompetitie maakte hij de overstap naar Quick 1888. Met die club werd hij in zijn eerste seizoen kampioen en promoveerde hij naar de eerste klasse. Na drie jaar stapte hij over naar JVC Cuijk dat uitkwam in de derde divisie. Hier was hij slechts een seizoen actief omdat JVC stopte met prestatievoetbal op zondag.

Akankan kijkt ambitieus uit naar zijn nieuwe klus: “Ik heb de ambitie om met SV Venray in de hoofdklasse te gaan spelen. Ik wens de ploeg veel succes en hoop dat ze die stap naar de hoofdklasse kunnen maken. Mocht het dit seizoen niet lukken, dan is dat de doelstelling voor de nieuwe voetbaljaargang."


Foto: Jimmy de Bruijn.

Afbeelding