Roel Arts: "De stijl van de uitvaart sluit aan bij de persoon."
Roel Arts: "De stijl van de uitvaart sluit aan bij de persoon." Foto: Laura Fotostudio

‘Bij een uitvaart staat het leven centraal’

Algemeen Venray Werk en Economie

Alles begint met persoonlijke aandacht. Daar zijn ze bij Briensveld Uitvaartverzorging van overtuigd. Maar wat betekent dat in de praktijk? Hoeveel ruimte heb je als nabestaanden om een afscheid vorm te geven? Bij Briensveld hebben ze daar een duidelijk antwoord op. ‘In principe kan alles’, aldus eigenaar Roel Arts. ‘En daardoor kunnen we goed aansluiten bij hoe iemand geleefd heeft.’

“Nabestaanden weten als geen ander hoe zij een dierbare willen herdenken. Wij doen er alles aan om dat zo goed mogelijk te realiseren”, aldus Roel Arts. Geen loze woorden, want bij Briensveld wordt een uitvaart écht geheel naar wens vormgegeven. “We hebben geen eigen rouwcentrum. Mensen zijn dus vrij om te kiezen waar en hoe ze de uitvaart willen vormgeven. Daardoor komen we ook op minder traditionele plekken terecht, zoals een café of zelfs een speeltuin.”

Luisteren en meedenken
Het is kenmerkend voor de aanpak van Briensveld, waar vooral in mogelijkheden wordt gedacht. En dat begint direct bij het eerste contact. Roel: “Na een overlijden gaan we met de nabestaanden in gesprek om samen de uitvaart te bespreken. We lui..