Coronavirus verliest terrein

Venray | Hoewel de omikronvariant van het coronavirus landelijk oprukt, daalt het aantal positieve coronatests in de gemeente Venray. Van 8 tot en met 21 december is er 478 keer iemand uit de gemeente Venray positief getest op het coronavirus. In de twee weken daarvoor ging het nog om 898 positieve tests.


In de afgelopen twee weken zijn er vijf inwoners van de gemeente Venray met een coronabesmetting opgenomen in het ziekenhuis en één persoon is aan de gevolgen van covid-19 overleden. Van 8 tot en met 21 december is er uit de gemeente Boxmeer 285 keer iemand positief getest op het coronavirus en in Horst aan de Maas stokte de teller bij 364. De twee gemeentes noteerden in die periode respectievelijk 4 en 6 ziekenhuisopnames en géén overlijdens.

Landelijk gezien waren er in week 50 94.864 positieve coronatests. Een week eerder waren dat er nog 116.447 positieve coronatests. Van alle inwoners ouder dan achttien jaar in de gemeente Venray is 86 procent volledig gevaccineerd en heeft 87 procent een eerste coronavaccin gehad. In de groep van 12 tot en met 17 jarigen is 69 procent volledig gevaccineerd.