Nieuwe eigenaar MC Wieënhof, Synthese wil ernaar verhuizen

VENRAY | Roelofs Vastgoed uit Eindhoven heeft MC Wieënhof en de nabijgelegen 25 huurappartementen verkocht aan de Fellow Group uit Moordrecht. De Wieënhof aan de Leunseweg is een centrum voor eerste- en tweedelijns gezondheidszorg in Venray en biedt huisvesting op huurbasis aan dertien specialisaties waaronder een apotheek, huisartsen, fysiotherapie, wondzorgpoli en een huidkliniek. Welzijn- en zorgorganisatie Synthese wil graag in de Wieënhof haar intrek nemen. Onderhandelingen daarover lopen nog. 


Door Henk Baltussen


De directie van Roelofs Vastgoed wil geen mededelingen doen over het hoe en waarom van de verkoop. Theo Berg van de Fellow Group bleek niet in staat om tijdig antwoorden te geven op vragen van deze krant naar aanleiding van zijn aankoop van de Wieënhof.

Bekend is ook dat Triatact uit Kudelstaart het technisch beheer en onderhoud van het omvangrijke pand op zich gaat nemen. Triatact-directeur Martin Moes kan daar verder weinig over zeggen. "Dat is pas duidelijk geworden. Hoe dat allemaal wordt ingevuld, wordt later duidelijk." 

De Noord- en Midden-Limburgse welzijnsorganisatie Synthese, dat nu kantoor houdt schuin tegenover de Wieënhof, geeft aan naar het medisch centrum te willen verhuizen. 

"We hopen nog voor de zomer de oversteek te kunnen maken", zegt Frank Grisel, manager bedrijfsvoering bij Synthese. Hij is al met Triatact in gesprek over de mogelijke verhuizing naar de overkant. "De onderhandelingen lopen nog. De bedoeling is om een deel van een leegstaande verdiepingsvleugel te huren voor tenminste een jaar of vier, vijf. Het liefst nog langer. We hebben zo'n vijf- tot zeshonderd vierkante meter nodig. Synthese past goed in de Wieënhof waar partijen elkaar op zorg- en medisch gebied goed kunnen aanvullen. Dat geldt natuurlijk ook met VieCuri dat bij de Wieënhof wil bouwen. Nee, met VieCuri hebben we nog geen contact gehad." 

Synthese: 'Partijen vullen elkaar in de Wieënhof goed aan'

De nieuwe ziekenhuisvoorziening van VieCuri komt op sportpark De Wieën bij gezondheidscentrum de Wieënhof. Daar ontstaat dan één locatie met een combinatie van zorgprofessionals. Dit heeft volgens VieCuri veel praktische voordelen voor de patiënt en het komt de kwaliteit van de zorg ten goede, onder andere door de nog kortere lijnen en kennisuitwisseling tussen de diverse zorgaanbieders. Eind november tekenden VieCuri en de gemeente Venray een samenwerkingsovereenkomst over de verplaatsing van het ziekenhuis. De herontwikkeling (woningbouw) van de huidige locatie van VieCuri aan de Merseloweg is onderdeel van het verhuisplan.