De politie beëindigde zondagmiddag een bijeenkomst in het centrum van Venray.
De politie beëindigde zondagmiddag een bijeenkomst in het centrum van Venray. Foto: SK-Media

'Pand tijdelijk gesloten'

Venray | De politie heeft zondagmiddag in samenwerking met de Mobiel Eenheid (ME) een bijeenkomst bij Stichting Powerboost in het Schoutenstraatje in Venray beëindigd. Volgens de gemeente Venray werd aan een eerdere oproep om de bijeenkomst te stoppen geen gehoor gegeven.


Boa's van de gemeente Venray gingen zondagmiddag vanwege de lockdown rondom de coronabeperkingen een extra ronde maken in het centrum van Venray en constateerden dat er een activiteit met veel mensen gaande was bij Stichting Powerboost. "De stichting is door onze boa's gevraagd om de bijeenkomst te beëindigen. De aanwezigen kregen ruim de tijd om te vertrekken. Bij terugkomst, enige tijd later, werd geconstateerd dat de bijeenkomst niet was beëindigd en dat de deur op slot zat. Op verzoek van de burgemeester is toen besloten tot een ontruiming", laat een woordvoerder van de gemeente Venray weten.

De politie bevestigt dat het pand werd betreden vanwege het overtreden van de coronamaatregelen. "De politie heeft samen met de ME het pand ontruimd, hierbij is een deur ingetrapt en zijn de mensen naar buiten begeleid. De ME was toevallig in de buurt en heeft geholpen. Er zijn geen aanhoudingen verricht", zegt een woordvoerder van de politie.


De burgemeester, in dit geval locoburgemeester Cor Vervoort, is ter plaatse geweest om zich te laten informeren. "Het pand moet gedurende de lockdown gesloten blijven", zegt de gemeente.

Gewoon Puur organiseerde een workshop Ken je recht in samenwerking met Stichting PowerBoost bij dansstudio Soul Community. "Hier kwamen mensen bij elkaar voor een lezing ken je recht, als onderdeel van self empowerment als levensovertuiging waardoor we in een besloten ruimte bij elkaar mogen komen", schrijft Ricardo Hendriks van Stichting Powerboost online in een reactie op de gebeurtenis. "Wat er gebeurde vanuit handhaving kan absoluut niet op deze wijze."

Afbeelding