Aanvraag voor vergunning bij gemeente

Oirlo | De aanvraag voor de omgevingsvergunning, nodig om dorpshuis De Linde in Oirlo te kunnen verbouwen tot een volwaardig multifunctioneel centrum, ligt bij de gemeente Venray ter goedkeuring.  


Een aanvraag doen voor een omgevingsvergunning is tegenwoordig geen sinecure, laat de projectgroep in dorpsblad 't Krentje weten. Niet alleen moet een bestek en tekeningen worden ingediend. Een constructeur moet worden ingeschakeld voor het berekenen en controleren van de constructie. Er moet een grondsonderingsrapport komen en een verkennend (en historisch) bodemonderzoek worden uitgevoerd.

Een asbestinventarisatierapport is noodzakelijk, alsmede een geluidsrapport, een onderzoek naar voldoende parkeerplekken, hoe zit het met de flora en fauna in de omgeving en huizen er misschien ook vleermuizen in het pand. De projectgroep laat weten dat er een 'goed voorbereid pakket' bij de gemeente op tafel ligt. College en raad moeten eerst hun goedkeuring geven voordat de projectgroep verder kan.

De verkoop van obligaties voor de renovatie van De Linde in Oirlo verloopt goed, volgens de projectgroep. Waren bij een eerste tussenstand in augustus 485 van de duizend obligaties (honderd euro per stuk) verkocht, vorige week stond de teller op 714. Het dorp moet zelf een bedrag van 196.000 euro in de begroting dichten door acties, sponsoren en de verkoop van obligaties. Meer informatie via
www.delindeoirlo.nl/obligaties.