Afbeelding
Foto: eigen foto

Nieuwe eigenaar horeca golfbaan

Overloon | Vanaf 1 januari 2022 krijgt de golfbaan in Overloon een nieuwe eigenaar voor het horecagedeelte. Wendy Dakkus van De Tapasproeverij gaat dan de brasserie overnemen en omtoveren tot Dé proeverij.


De naam is tot in de breedste zin van het woord terug te vinden  in alles wat met proeven te maken heeft. Dé proeverij wordt ook toegankelijk voor mensen die niet golfen. "Zo zal er een mooie lunchkaart komen met uitsluitend verse producten en uiteraard huisgemaakt", meldt Wendy Dakkus. "Het blijft natuurlijk nog mogelijk om de tapasproeverij voor thuis te bestellen, dit wordt een onderdeel van Dé proeverij. Zodra de coronaregels het weer toe laten, komt er tevens iedere donderdag een tapasavond op  locatie."


Dé proeverij gaat wel veel verder dan alleen tapas, vandaar de nieuwe naam. "Er wordt zorgvuldig gewerkt aan een mooie wijn- en bierkaart", vervolgt Dakkus. "Op zondagmiddag en maandag komt er een wijn-spijs-viergangenmenu. Ook mogelijk met een mooie beerpairing of alcoholvrije drankjes. Daarnaast worden er in de weekenden regelmatig proeverijen georganiseerd in de breedste zin van het woord; denk aan een mosselavond, aspergeproeverij, bierproeverij, enz. De locatie leent zich ook uitstekend voor feesten, partijen, personeelsfeesten en een bruiloft, of om zomaar iets te vieren. Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden. Kortom: heb je zin in een hapje een drankje of wil je echt uit eten, alles is mogelijk. Er is eventueel ook nog een private dining-ruimte die plaats biedt aan vijftien personen, die is ook geschikt voor een vergadering met lunch e.d."


Wendy Dakkus werkte zeven jaar geleden al een tijd bij de golfbaan en daardoor kwamen de familie Schraven en zij weer bij elkaar uit.
"Het was eigenlijk allemaal heel snel beklonken doordat beide partijen weten wat ze aan elkaar hebben, en er samen ook alle vertrouwen in hebben dat ze elkaar kunnen gaan versterken.  Er stond eigenlijk een grootse opening gepland, maar door de huidige maatregelen wordt die doorgeschoven naar een latere datum. Inmiddels is bekend dat we niet eens open mogen. Maar we gaan niet bij de pakken neerzitten. Vanaf 3 januari verzorgen we een mooi arrangement to go voor op de baan. Tevens gaan we alvast beginnen met proeverijen voor thuis. Ook komt de picknicktas weer terug, en natuurlijk blijft het mogelijk tapas te bestellen. We houden jullie op de hoogte via de website en social media. Hopelijk tot snel!"


Dé proeverij, Kuluutweg 8 Overloon, website www.deproeverij-overloon.nl, telefoon 0478226027.


Op de foto links Wendy Dakkus en rechts Stan, Twan en Karin Schraven.