Freek Thoone (rechts) heeft zijn contract met één jaar verlengd bij Melderslo.
Freek Thoone (rechts) heeft zijn contract met één jaar verlengd bij Melderslo. Foto: SV Melderslo

Trainerscarrousel draait

Leunen | Freek Thoone heeft zijn contract bij SV Melderslo met één seizoen verlengd. De voetbaltrainer uit Leunen is aan zijn eerste seizoen bezig bij de derdeklasser. ‘Het team presteert goed onder hoofdtrainer Thoone. Beide partijen zijn ambitieus en zetten de samenwerking graag voort om het teamproces verder te ontwikkelen’, laat de club in een verklaring weten. 


Melderslo staat momenteel tweede in de derde D. De ploeg van Thoone heeft evenveel punten als Boekel Sport, maar een minder doelsaldo. "De resultaten spreken natuurlijk boekdelen. Maar ook door de sfeer en het enthousiasme in de groep is het erg prettig werken. Daarnaast heb ik het gevoel dat we nog beter kunnen dan wat we nu laten zien. Hier wil ik graag mijn bijdrage aan bijdragen", zegt Thoone enthousiast.

Daarnaast heeft Volharding aangegeven na dit seizoen definitief afscheid te nemen van de Venrayse trainer-coach Johan Vullings. Dat meldt de voetbalvereniging, koploper in de tweede klasse F, op haar website. Vorige week ontstond er enige opschudding bij Volharding, nadat de spelersgroep zich gepasseerd voelde bij het besluit van de technische commissie (tc) om na vier seizoenen afscheid te nemen van de oefenmeester. Dat besluit wordt niet teruggedraaid, zo blijkt uit de verklaring.


Promotie

‘Het bestuur van Volharding steunt het eerder door de technische commissie op inhoudelijke argumenten genomen besluit, om na vier seizoenen afscheid van elkaar te nemen, volledig. De spelersgroep wilde graag nog een seizoen door met Vullings, maar begrijpt en respecteert het besluit en mag haar input geven voor het profiel van de nieuwe trainer. Alle partijen richten zich nu met een positieve blik op de toekomst met als gezamenlijk doel promotie naar de eerste klasse. Dat zou een mooi slotakkoord van de samenwerking zijn’. 

Johan Vullings is oud-eerste-elftalspeler en voormalig coach van het tweede team van Volharding.

Thoone verlengt, John Klaassens stopt definitief


SV Venray

Ruud Jenneskens heeft onlangs al te kennen gegeven dat hij stopt als hoofdtrainer van derdeklasser SV Ysselsteyn en nu heeft hij ook laten weten dat hij stopt als hoofd jeugdopleidingen bij SV Venray. 'Bij de invoering van de nieuwe lockdown heeft Jenneskens een aantal zaken op een rij gezet met betrekking tot zijn toekomstige plannen binnen het (jeugd-) voetbal. Hij heeft de conclusie getrokken dat een dubbele rol zoals nu, niet wenselijk is voor zijn verdere ontwikkeling. Hij heeft ervoor gekozen om zich de komende jaren te concentreren op de rol van (jeugd-) trainer', laat SV Venray weten in een verklaring op de website.

Eerder werd ook al bekendgemaakt dat SV Venray op zoek moet naar een nieuwe hoofdtrainer. Frans Koenen vertrekt namelijk, net als zijn assistent Mandy Passon, bij de eersteklasser. Het duo staat na de winterstop voor een zware opgave. Venray speelde tot nu toe slechts vijf wedstrijden en mag na de jaarwisseling dus nog 21 keer aan de bak in de eerste klasse D.


Definitief afscheid

John Klaassens uit Leunen vertrekt na dit seizoen definitief als trainer in het amateurvoetbal. De oefenmeester heeft momenteel vijfdeklasser Sambeek onder zijn hoede.

In het verleden zwaaide Klaassens de scepter bij Holthees-Smakt, Montagnards en Lottum. Klaassens startte als keeperstrainer en werkte in die rol bij onder meer Volharding, SSS'18 en Wittenhorst.

Afbeelding