De cheque wordt overhandigd aan BijBiezonder.
De cheque wordt overhandigd aan BijBiezonder. Foto: persfoto

Gift voor buitenterrein BijBiezonder

Algemeen Regio Venray

Zorgorganisatie BIjBiezonder heeft op donderdag 9 december tijdens een feestelijke bijeenkomst een gift ontvangen voor de inrichting van het buitenterrein op hun locatie in Sevenum. Deze zorgorganisatie voor jeugd, jongeren en jongvolwassenen met een specifieke hulpvraag, nam in 2020 deze locatie aan de Ulfterhoek in Sevenum in gebruik.

Het gebouw (liggend in het buitengebied) werd aangepast aan de behoeften van de nieuwe gebruikers. Het ruime buitenterrein werd in eerste instantie eerst wat provisorisch ingericht. Dit omdat de prioriteiten zich richten op de binnen locatie en helaas niet alles tegelijk mogelijk is. Directie, personeel en deelnemers hebben de afgelopen periode plannen en tekeningen gemaakt om het terrein doelmatig en naar behoeften in te richten. Wat er zoal aangedragen werd is: speel/sportmogelijkheden, trampolines, een vuurplaats en relaxplekken.
Dit alles met als doel het welbevinden van de deelnemers vergroten en het verder ontwikkelen van hun vaardigheden. Verder werd er ook nog gedacht aan het verbeteren en/of aanbrengen van verblijven om de diverse dieren, (geiten, varken, schaapjes en kippen) onder te brengen.

Om de kosten van deze herinrichting enigszins te dekken deed de directie een aanvraag bij de Stichting BieZonnetje in Venray. Afgelopen donderdag 9 december werd een cheque van 1500 euro overhandigd aan BijBiezonder. Jules Wijers en Arie Jenniskens waren namens BijBiezonder aanwezig bij de overhandiging. Zij ontvingen de cheque uit handen van Ton Broerse, Loes Bergmans en Astrid Broerse (op de foto v.l.n.r.) van stichting BieZonnetje.

Begin 2021 werd de Stichting BieZonnetje in Venray opgericht. Deze stichting wil zorgorganisaties in Limburg ondersteunen die zich richten op opvoedingsondersteuning, educatie en socialisatie van pupillen en cliƫnten met een beperking. Het doel is het welzijn van deze kinderen en jeugdigen te verhogen door speciale wensen te vervullen. Dat kunnen individuele wensen zijn, maar ook wensen ter verbetering van de organisatie.