Deken Smeets: "Natuurlijk werken wij daar als parochie graag aan mee."
Deken Smeets: "Natuurlijk werken wij daar als parochie graag aan mee." Foto: Rikus ten Brücke

Vastelaovesmis De Piëlhaas live op KRO-tv

Carnaval Cultuur en Uitgaan Religie Venray

De Venrayse vastelaovesmis, die traditiegetrouw op carnavalszondag in de Grote Kerk plaatsvindt, wordt volgend jaar live uitgezonden door de KRO. Dat gebeurt op zondag 27 februari van 11.00 tot 12.00 uur. Deken Ed Smeets en Frank Arts, voorzitter van vastelaovesvereniging De Piëlhaas, zijn blij met de landelijke aandacht. 


“De KRO vroeg het bisdom Roermond om een suggestie waar ze het beste zouden kunnen filmen”, zegt Smeets. “In Roermond verwezen ze de KRO vervolgens door naar Venray. Natuurlijk werken wij daar als parochie graag aan mee. Aan zo’n mis met een volle kerk kun je zien dat de geloofsbeleving er nog volop is.”

“Geweldig, natuurlijk”, laat Arts weten. “In 2006 is de Venrayse vastelaovesmis ook al eens uitgezonden door de KRO. Het is mooi om zo je traditie uit te kunnen dragen en in ere te kunnen houden. Inhoudelijk zal niet veel aan de mis veranderen. De leiding is in handen van de deken. Evenals voorgaande jaren treden mannenkoor en harmonie op en doen van onze zijde de prins, vorst, jeugdprins en de voorzitter een woordje. Misschien dat we wat..