Wim Janssen
Wim Janssen Foto: Eigen foto

Koninklijk St. Willibrordusgilde huldigt drie jubilarissen

Geijsteren | Het koninklijk St. Willibrordusgilde uit Geijsteren vierde op vrijdag 5 november de jaarvergadering. Op deze avond komen de gildebroeders samen om in de Willibrorduskapel het einde en begin van het nieuwe gildejaar te vieren.


Het is de sterfdag van de patroonheilige Sint Willibrord. “Als gildebroeder een bijzonder moment, de viering in het bos, afgelegen, donker en stil. Terugkijken op alweer een jaar voorbij en richting geven naar het nieuwe gildejaar”, laat bestuurslid Rick Vermeulen weten.


Na de mis, dit jaar niet in de kapel maar in de kerk, wordt de viering voorgezet met de jaarvergadering in zaal De Kei. Daar wordt het jaar afgesloten, worden de jubilarissen gehuldigd en leggen aspirant-jeugdleden de eed van trouw af en worden ze aangenomen als gildebroeder. Tijdens de mis is pastoor Bernard Clemens tot gildepriester beëdigd.


Dit jaar vierde Eddy Boom zijn 25-jarige jubileum, is Wim Janssen 50 jaar lid van het gilde en Theo Groetelaers is zelfs 60 jaar aan het St. Willibrordusgilde verbonden. “Het was een mooie vergadering, waar onder het genot van een vaatje bier, de jubilarissen gevierd werden. Er werd afgesloten met een film en fotoreportage van het afgelopen gildejaar.”

Eddy Boom
Theo Groetelaers