Afbeelding
Foto: Eigen foto

Succes turnsters Christoffel Venray

Venray | Tijdens het tweede kwalificatieweekend voor de Limburgse kampioenschappen hebben alle teams van gymnastiekvereniging Christoffel Venray een plaats op het podium bemachtigd. Nadat de oefenstof is veranderd en het individuele turnen heeft plaatsgemaakt voor het turnen in teams, werpt dat zijn vruchten af in het eindresultaat. 


In de middenbouw heeft niveau 6 het goud gewonnen. Vanwege het coronavirus hadden zij nog geen enkele wedstrijdervaring. Daarnaast was het ook extra spannend, omdat er geen publiek aanwezig mocht zijn tijdens de wedstrijd. Toch wist het team (foto 3), bestaande uit Emma Lemmen, Emma Janssen, Sien Linssen, Roosje van den Broek en Lieke Thijssen, de zenuwen in bedwang te houden en ging het vijftal met een gouden medaille naar huis.

Ook het niveau 4-team, bestaande uit Simone Hofmans, Fleur Keijsers, Maud Haelermans, Ilya Huijs en Jelyna Leenders, mocht na 1,5 jaar weer een wedstrijd turnen. Dit team wist er een mooie wedstrijd van te maken en won met geruime cijfers het goud (foto 2). Bij de bovenbouw wisten de turnsters uit supplement E het brons te winnen. Renske Versteegen liet een zeer goede balk- en vloeroefening zien. Jolein Vermeulen turnde een goede meerkamp. Suus Broeren kwam goed in actie op de sprong en balk. Nina Nowicki kwam in actie op brug en sprong. Isabelle Hermsen turnde op de vloer en brug. Dit resulteerde in een derde plek met het team!

In supplement D turnen twee teams namens Christoffel. Het eerste team, bestaande uit Nikki Beks, Jikke Peters, Laura Beurskens, Sill van Dijk, Esmee Stevens en Lesley Flinsenberg, won brons. Het andere team in ditzelfde supplement won goud (foto 1). Femke Wijnhoven en Mira Nabben wisten boven zichzelf uit te stijgen in deze wedstrijd. Maud Hendriks en Fleur Moolenaar lieten mooie oefeningen zien. Irma van de Biggelaar was helaas geblesseerd en kon niet deelnemen aan de wedstrijd. Desalniettemin mocht het team de gouden medaille in ontvangst nemen. Door dit resultaat maken zij kans om door te stromen naar de Landelijke teamfinale.

Afbeelding
Afbeelding