IXON-medewerkers Dennis Stultiens en Martijn Terol met oprichter Willem Hofmans (v.l.n.r.).
IXON-medewerkers Dennis Stultiens en Martijn Terol met oprichter Willem Hofmans (v.l.n.r.). Foto: Antoon Jeuken

Wereldspeler in regio

Overloon | Bij de bedrijfsnaam IXON gaat waarschijnlijk niet bij iedereen een lampje branden. Toch timmert het bedrijf uit Overloon flink aan de weg en vanwege de explosieve groei verhuist de ICT-specialist begin volgend jaar naar het iconische Rabobankgebouw aan de A77 bij het ziekenhuis in Beugen. "We hebben het pand gekocht en daar kunnen we de volgende stap in onze ontwikkeling zetten", vertelt IXON-oprichter Willem Hofmans enthousiast over de aanstaande verhuizing.


Hofmans begon zijn bedrijf vanuit een zolderkamer en IXON is inmiddels uitgegroeid tot een wereldspeler op het gebied van ICT toepassingen voor machinebouwers. IXON is actief in ruim honderd landen en het product wordt in vijftig verschillende landen gedistribueerd. Dankzij de toepassing van IXON kan een machinebouwer zijn machines efficiënter laten werken en op afstand besturen en analyseren. "Wij maken de software en leveren de hardware die dat mogelijk maakt. Alles is op afstand te besturen en is dus in de cloud te vinden zoals ze dat zo mooi zeggen. Met ons product optimaliseren we de machineproductie. De machines leveren met onze toepassing betere kwaliteit en het is ook onze missie dat machines in de toekomst minder impact hebben op het milieu. Dat kan alleen maar als machines efficiënter gaan werken."

Efficiëntie staat dus hoog in het vaandel bij IXON. Dat is ook terug te zien in de werking van het product. Problemen kunnen namelijk op afstand worden verholpen omdat de applicatie die IXON maakt altijd verbonden is met internet. "Zo kunnen onze klanten vanuit overal direct verhelpen in bijvoorbeeld Italië of ergens anders op de wereld. Je hoeft niet fysiek bij een machine te staan om een probleem te verhelpen."

IXON groeit de laatste jaren flink. Het bedrijf groeide de laatste jaren van 35 naar 70 medewerkers en de rek is er nog altijd niet uit. IXON telt nu over de hele wereld ruim 40.000 gebruikers en ruim 2000 machinebouwers zijn al klant.


Lees verder op pagina 10.

Afbeelding