Oostrum ging in de slotfase onderuit tegen Constantia.
Oostrum ging in de slotfase onderuit tegen Constantia. Foto: Bas Delhij

Oostrum buigt in slotfase

Wanroij | Van alle eerste elftallen uit het verspreidingsgebied van nieuwsblad Peel en Maas kwam afgelopen weekeinde alleen SV Oostrum in actie. De voetballers namen het in Wanroij op tegen Constantia. De koploper van de vierde klasse G bleek met 4-1 te sterk voor het elftal van trainer René Peters.

Constantia begon sterk aan de wedstrijd en drukte Oostrum behoorlijk terug op de eigen helft. Na zestien minuten voetballen kwam de thuisploeg dan ook op voorsprong: 1-0. Oostrum weigerde zich bij deze achterstand neer te leggen en de bezoekers leken wat beter in de wedstrijd te komen. Er ontstond een spannende wedstrijd waarin Oostrum de koploper prima weerstand bood. Na rust kwam Oostrum sterk uit de startblokken. Jelt Verrijth had twee keer uit een hoekschop de gelijkmaker kunnen produceren, maar zijn inzetten werden uitstekend gekeerd door Constantia-doelman Willem Reijnen.

Oostrum bleef echter doordrukken en dat resulteerde uiteindelijk in de gelijkmaker. In de 59ste minuut kwamen beide ploegen op gelijke hoogte. Verrijth drong het strafschopgebied binnen en hij legde de bal voor. De linksachter van Constantia was uiteindelijk zo vriendelijk om de bal achter zijn eigen doelman te schieten. "Daarna ontstond er een mooi schouwspel waarin beide ploegen streden voor de overwinning", vertelt Oostrum-trainer Peters. In de 78ste minuut viel uiteindelijk de 2-1 voor Constantia. "Daarna waren we een beetje van slag en binnen vijf minuten werd er nog twee keer geschoord door de thuisploeg."

In de slotfase kreeg Kenny Lommen van Oostrum ook nog een rode kaart. "Ik vond het een hele geflatteerde nederlaag tegen de beste ploeg uit de competitie. Jammer, maar we zijn zeker hoopvol voor het vervolg van de competitie na de winterstop."

Oostrum staat derde in de vierde klasse met dertien punten uit acht duels. Op zondag 23 januari speelt Oostrum tegen Montagnards.