Afbeelding
Foto: theehuis

Romantiek in het theehuis

Venray | Liefhebbers kunnen op zondag 12 december in het theehuis van het Odapark genieten van composities van Franz Schubert, Clara Schumann en Johannes Brahms.


Als eerste wordt de sonate nr. 2 in A-mineur van Schubert gespeeld. Hij schreef deze sonate toen hij 19 jaar oud was. Hij geeft in dit werk blijk van zijn fijnbesnaarde melodieuze charme en aantrekkingskracht. Clara Schumann, zelf ook een pianiste van grote reputatie, schreef de drie Romances voor Joseph Joachim, de violist en vriend waarmee zij en ook Johannes Brahms veelvuldig samenwerkten.


Tot slot kunnen de aanwezigen luisteren naar de sonate in E-majeur van Brahms. Niet veel mensen weten dat Brahms' sonates opus 120 oorspronkelijk, naast de beroemde versies voor altviool of klarinet, ook zijn uitgegeven voor viool en piano. Vandaag de dag worden ze zelden door violisten geprogrammeerd. De uitvoerenden zijn Jenna Sherry op viool en Shuann Chai, die de pianopartij voor haar rekening neemt. Jenna werd geboren in New Orleans en is nu onder andere docente aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Ze wordt geprezen om haar interpretaties op zowel moderne als historische instrumenten. Shuann studeerde piano en biologie aan het Oberlin College (Ohio) en behaalde haar masterexamens aan het New England Conservatory in Boston en aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. In verband met de coronarestricties wordt dit concert twee keer uitgevoerd (om 14.00 uur en om 16.00 uur) met in elk concert maximaal 30 bezoekers. Tevens is het tonen van de QR-code verplicht.


Ticket bestellen via de website www.theehuisconcerten.nl