De jubilarissen Toon de Jong, Jeu van de Winkel, Cel van de Winkel en Wim van Kempen (v.l.n.r.) stralen na afloop van de dienst in de Sint-Jozefkerk in Smakt.
De jubilarissen Toon de Jong, Jeu van de Winkel, Cel van de Winkel en Wim van Kempen (v.l.n.r.) stralen na afloop van de dienst in de Sint-Jozefkerk in Smakt. Foto: Antoon Jeuken

235 jaar ervaring jubileert bij koor

Smakt | De coronapandemie zette voor het tweede jaar op rij een streep door het ceciliafeest in Smakt-Holthees. Het kerkbestuur van rectoraat Smakt besloot daarom de jubilarissen van kerkkoor Holthees-Smakt te huldigen na afloop van een kerkdienst. Op zondag 5 december werden de vier jubilarissen op gepast wijze in het zonnetje gezet.


Jeu van de Winkel (40 jaar lid), Toon de Jong (52 jaar lid), Cel van de Winkel (71 jaar lid) en Wim van Kempen (72 jaar lid) ontvingen uit handen van deken Ed Smeets de versierselen. De speldjes werden opgespeld dor echtgenotes of dochters van de jubilarissen. Het viertal kreeg ook de bijbehorende oorkondes. Cel van de Winkel en Van Kempen ontvingen geen versierselen maar een gedenkkaars, omdat er voor de lange periode die zij lid zijn geen versierselen zijn.

Jeu van de Winkel is naast koorlid ook lid van de onderhoudsploeg van de begraafplaats. Toon de Jong is vervangend dirigent, cantor en aanvoerder van het koor. Tevens was hij onder meer lid van het kerkbestuur. Cel van de Winkel is koorlid en koster, maar hij maait ook het gras rondom de kerk en kapel. Daarnaast pleegt hij ook onder meer onderhoud aan de graven op de begraafplaats. Wim van Kempen is voorzitter van het kerkkoor, lid van de onderhoudsploeg van de begraafplaats en hij opent en sluit al zeer lange tijd de Mariakapel in Holthees.

Na het officiƫle moment ontvingen de jubilarissen nog een bos bloemen en werd er uit volle borst voor het kwartet gezongen.

Afbeelding